تخمه آفتابگردان –خواص، عوارض، طرز مصرف اصولی و نکات مهم دیگر
هر روز صدها تخمه آفتابگردان از دل این گل زیبای زرد رنگ بیرون می آیند. این تخمه های خوشمزه حاوی مواد مغذی بسیاری هستند که روی سلامتی بدن شما تاثیر می گذارند. در این مطلب با کمک مجلات معتبر پزشکی، شما را به صورت کاملا علمی با فواید، عوارض جانبی، طرز استفاده و همه نکات ضروری دیگری که باید راجب تخمه آفتابگردان بدانید آشنا می کنیم.
نکاتی راجب تخمه آفتابگردان
- با وجود چرب بودن تخمه آفتابگردان روغن های موجود در آن کاملا طبیعی و سالمند و نیاز بدن به چربی های اشباع نشده را تامین می کنند.
- تخمه آفتابگردان حاوی ویتامین، مواد معدنی و گیاه مغذی های بسیاری است که برای انجام فرایندهای فیزیولوژیکی بدن ضروری اند.
- شاید بهترین ویژگی تخمه آفتابگردان سازگار بودنش برای استفاده در غذاهای مختلف باشد
- از این تخمه های خوشمزه می توانید به عنوان یک میان وعده عالی که پروتئین ها و چربی های مورد نیاز بدنتان را تامین می کند استفاده کنید
- می توانید آن را در ساندویچ ها، سالادها و برگرهای گیاهی تان استفاده کنید و طعم متفاوت و دلچسبی را تجربه کنید.
- نام علمی و لاتین آفتابگردان یعنی Helianthus annuus نمایانگر ظاهر خورشیدی شکل آن و برگرفته از کلمه یونانی helios به معنای خورشید و anthos به معنای گل است.
تاریخچه تخمه آفتابگردان
اگر چه اینطور به نظر می رسد که گل های آفتابگردان برای اولین بار در مکزیک و پرو کشت شدند اما واقعیت این است که منشا اصلی پیدایش این گل های زیبا ایالات متحده آمریکاست. در واقع بیشتر از 5000 سال قبل بومیان آمریکایی از تخمه های آفتابگردان به عنوان ماده غذایی استفاده می کردند و گل، ساقه و ریشه آن را هم برای رنگ کردن به کار می بردند. مهاجران اسپانیایی آفتابگردان را به اروپا آوردند و به این ترتیب آفتابگردان از اسپانیا به سایر نقاط دنیا هم راه پیدا کرد. در حال حاضر روغن آفتابگردان یکی از محبوبترین روغن های موجود در جهان است و کشورهای تولید کننده بزرگ و تجاری مثل روسیه، پرو، آرژانتین، اسپانیا، فرانسه و چین به تولید این محصول مشغولند.
در حال حاضر 6 خاصیت زیر راجب تخمه آفتابگردان به صورت علمی ثابت شده اند:
1- خواص ضد التهابی و اثرات قلبی عروقی
تخمه آفتابگردان منبع غنی آنتی اکسیدان محلول در چربی یعنی ویتامین E است. این ویتامین ارزشمند یکی از اجزای اصلی موجود در ذرات کلسترول است که جلوی عملکرد رادیکال های آزاد اکسید کننده کلسترول را می گیرد. بعد از اکسیداسیون کلسترول به دیواره های رگ های خونی می چسبد و همین مساله به مرور زمان باعث مسدود شدن شریان ها، حمله و یا سکته قلبی می شود. هر چه ویتامین E بیشتری دریافت کنید خطر بیماریهای قلبی کاهش می یابد.
...
ادامه توضیحات را در لینک اصلی زیر بخوانید:
تخمه آفتابگردان –خواص، عوارض، طرز مصرف اصولی و ...